Iets voor jou? Juridisch begeleider vluchtelingen Aalten

11 september – Sinds begin 2016 is het asielzoekerscentrum ‘Groot Deunk’ in Aalten (opnieuw) geopend. Bewoners van dit AZC ontvangen begeleiding bij hun juridische proecedures door vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Kom jij het vrijwilligersteam versterken?
Vrijwilligerswerk als juridisch begeleider
Als vrijwilliger op het AZC geef je uitleg aan vluchtelingen over brieven en formulieren die ze ontvangen. Je beantwoort vragen tijdens spreekuren, voert vluchtverhaalanalyses uit en begeleidt aanvragen voor gezinshereniging. Je onderhoudt contact met betrokken partijen zoals IND, advocaten en ambassades. Je werkt op maandag en/of woensdag.
Jouw profiel
Je hoeft geen juridische achtergrond te hebben, wél interesse in vraagstukken rond verblijfsrecht van vluchtelingen en de bereidheid om hierover
trainingen te volgen. Je bent communicatief vaardig, flexibel en hebt affiniteit met de doelgroep. Verder heb je basiskennis van Engels en kun je goed met een computer overweg.
Wat krijg je er voor terug?
Als vrijwilliger doe je boeiend en zinvol werk en lever je een bijdrage aan een samenleving met verbeterde kansen voor nieuwkomers. 
VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een inwerkprogramma, trainingen en een onkostenvergoeding.
Meer informatie over vrijwilligerswerk?
Aanmelden als vrijwilliger kan via het aanmeldformulier op www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures Hier vind je ook een
uitgebreidere functiebeschrijving en overige vacatures. Ook als je interesse hebt in ander vrijwilligerswerk, dan horen we dat graag van je.
Neem voor vragen contact op met Melanie Jacobs: mjacobs@vluchtelingenwerk.nl.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *