Actie “ Doe hier wat aan” , hoe is nu de stand van zaken.

27 juni – Met deze slogan vroeg onze fractie in 2014 om meer aandacht te schenken aan verloederde panden. Op youtube staat nog een mooi filmpje van onze plakaktie.
Het was velen een doorn in het oog dat zowel in Aalten als in Dinxperlo veel panden langdurig leegstonden en slecht of helemaal niet werden onderhouden. Sommige panden stonden letterlijk op instorten en vormden een gevaar voor de omgeving.
Bij de behandeling en vaststelling van de Woonvisie hebben we geregeld aandacht gevraagd voor deze problematiek en de wethouder opgedragen om in gesprek met eigenaren te gaan om oplossingen te vinden. Ook “drukten “ deze panden op ons woonbestand, ze stonden wel als woning geregistreerd, maar waren onbewoonbaar. Uiteindelijk was ook het college overtuigd dat deze panden gesloopt of gerenoveerd moesten worden, ook als bijdrage in een schone en mooie woonomgeving en openbare ruimtes.
 
Op de site “doe hier wat aan” (www.doehierwataan.nl) staat  een aantal voorbeelden van verloederde panden. Èn voorbeelden voor verbetering. 
Het mooie is dat voor dorp Aalten van de 7 voorbeelden er nu 5 gesloopt of opgeknapt zijn. 
•Wasserij De Slinge is gesloopt, er zijn daar 3 bouwkavels te koop. 
•Pand Lurvink aan de Hogestraat is gesloopt en er is een nieuw huis gebouwd. 
•Pand Bulten Stationsstraat wordt op dit moment gesloopt, nieuwbouw volgt.
•Het pand bij de grensovergang is gesloopt en opgeruimd. 
•Het pand tussen de Landstraat en de Hoekstraat is opgeknapt en gerenoveerd. 
Helaas staan de panden van Brezan en de andere daar aan de Hogestraat nog te verloederen. Hetzelfde geldt voor pand Hogestraat 2, achter de pizzeria aan de Landstraat, ook wel pand Gerstman genoemd. Wel zijn de dichtgetimmerde ramen weer opengemaakt, maar verder is er niets mee gedaan. Jammer! De plannen voor de uitbreiding van de AH zijn nagenoeg klaar. Dit betekent sloop van het zogenaamde Kraamparadijs pand en de naastgelegen oude poelierswinkel. Een facelift voor het midden gedeelte van de Hogestraat. Het zou mooi zijn als pand Gerstman dan ook weer in oude glorie hersteld kan worden.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *