Houd ook rekening met rolstoelers in centrum-plan Dinxperlo!

18 juli – Half juli werd het plan om het centrum van Dinxperlo volledig te renoveren, tijdens drie informatie avonden gepresenteerd. Het “centrum-visie-Dinxperlo conceptplan”.
Het plan werd gepresenteerd door Stefan van Aerle van Bureau Stadskracht en wethouder Ted Kok van de gemeente Aalten. Zoals in diverse media reeds vermeld is, zal het centrum van Dinxperlo een totale metamorfose ondergaan! Daarbij spelen de supermarkten een grote rol! De inwoners hebben gedurende de afgelopen maanden hun visie hierop kunnen geven, diverse instanties hebben meegewerkt aan de samenstelling van dit plan! Hoe creëren we een hernieuwd, goed functioneel centrum in het dorp! Tijdens de presentatie zijn alle aspecten toegelicht. Met als een van de belangrijkste ontwikkelingen: het verplaatsen van de Jumbo, naar het terrein van Metaalgaas Weverij Hallen. De Aldi zal op de huidige locatie gevestigd blijven, maar zal ook een totale renovatie ondergaan.
Het Plan ligt een maand ter inzage en er wordt gelegenheid geboden om te reageren, tot 14 augustus 2020. Daarna zal verdere uitwerking plaatsvinden. Vervolgens gaat het voor de bespreking terug naar het College van Burgemeester en Wethouders en daarna naar de gemeenteraad. Mocht u dus nog op- of aanmerkingen willen doorgeven, dan bent u daarvoor in de gelegenheid tot uiterlijk 14 augustus aanstaande.

De Progressieve Partij heeft tijdens deze informatie avond weer met nadruk aandacht gevraagd, om in het gehele plan, ook tijdens de voorbereiding, rekening te houden met de mensen met een handicap! Ook voor hun moet het een makkelijk en praktisch, toegankelijk centrum worden! De scootmobile, rollator, rolstoel, moet geen hinder hoeven te ondervinden. Dhr van Aarle reageerde hierop, dat eerdere voorstellen, hieromtrent, door de Progressieve Partij, meegenomen zijn in het voorgestelde Centrum-plan!
U kunt uw reacties doorsturen naar “www.aalten.nl/in-de-gemeente/nieuwsberichten_42611/item/concept-centrumvisie-dinxperlo_85477.html”.

(verslag: Ans Plug)

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *