Laatste zomerexcursie: Lintelo 12

Bijzonder boeiende excursie naar Lageschaar plantenkwekerij.

Zeker veertig mensen waren woensdagavond afgekomen op de zomer-fietsexcursie naar Lage schaar Vaste Planten in Barlo. Dat met zo’n grote groep fietsen opletten betekent, werd pijnlijk duidelijk bij de oversteek Damstraat-Bokkelderweg. Helaas viel een deelnemer en raakte gewond, zodanig dat hij huiswaarts moest keren. Wij wensen hem van deze plek een voorspoedig herstel en hebben hem een bosje bloemen bezorgd.

De tocht voerde door nog overgebleven zandpaden over de Aaltense es, ’t Goor en Barlose Es, richting Groot Deunk. Vader en zoon Lageschaar gaven een prachtig inkijkje in de bezigheden op een planten kwekerij. Een verslag met foto’s volgt. In elk geval maakten de borders met verschillende samengestelde “pakketten” erg veel indruk. Bezoekers zaten vol met vragen die deskundig werden beantwoord. Een top-avond. Voor prachtige foto’s zie de reportage die op Acherhoekfoto is verschenen: Fotoreportage – achterhoekfoto.nl

De laatste fiets-excursie alweer vindt plaats op woensdag 7 augustus. Dan gaan we naar Lintelo 12: de logische tuinderij aan de Zomerweg in Aalten. Hebben we bij Lageschaar gezien dat sierteelt ook prima op een biologische manier (zonder chemie en kunstmest) gaat met bij deze tuinderij  nog een stapje verder en combineert biologisch ook met andere doelstellingen zodat ons voedsel weer dichtbij en van onszelf wordt.

De start is weer om 19.00 uur vanaf de Markt te Aalten. Graag van te voren even opgeven bij g.stronks@lijbrandt.nl

Foto’s; Theo Bauhuis


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *