Cursus Politiek Actief

Het wordt inmiddels een traditie. In het najaar organiseert de gemeente en dan met name de burgermeester en de griffie een cursus politiek actief. Ook dit jaar zit de cursus helemaal vol en zo’n twintig inwoners van onze gemeente krijgen op een aantal donderdagen een uitleg over de politiek en dan met name de gemeentepolitiek: Hoe zit het besluitvormingsproces in elkaar, wat doet de raad, wat doet B&W, hoe werkt dat vergaderen in drie stappen (oftewel het BOB-model), enzovoort.

Een van de onderdelen van de cursus is dat 3 mensen uit de raad aan de deelnemers vertellen hoe ze in de politiek zijn beland, hoe het bevalt en wat ze er zo in aanspreekt om met politiek bezig te zijn. Met geïnteresseerden praten over waarom ik politiek leuk vind leek me wel wat, dus ik heb me aangemeld. Op donderdag 4 oktober was het zover en naast Jeroen Hollema en Martin Hüning stond ik voor de groep. We kregen ieder een derde van de cursisten toegewezen.

Dat het een geïnteresseerde groep was bleek al snel. Het was geen éénrichtingverkeer, maar er kwamen ook goede vragen. Bijvoorbeeld of het wel eens lastig is om voor je standpunten te gaan staan, of het moeilijk is als er politieke spelletjes gespeeld worden en hoe je contact houdt met de burgers.

Al met al een leuke avond met geïnteresseerde deelnemers. En voor wie benieuwd is naar de antwoorden die ik gaf op de vragen, geef je volgend jaar ook op. Je kunt me natuurlijk ook altijd een keer aanspreken en vragen.

Theo Bauhuis


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *