Meedenkavond asiel en migratie met muziek

Durf jij het aan? Praten mèt in plaats van praten òver asielzoekers, migranten? En ook luisteren naar de zorgen die onze inwoners hebben? Kom dan op woensdag 16 oktober vanaf 20.00 uur naar de Koppelkerk te Bredevoort voor een unieke avond vol discussie, gesprek en muziek. In sommige berichten stond de datum 16 september, maar iedereen had natuurlijk al begrepen dat dat oktober moest zijn.

Informatie van asielzoekers zelf, feiten, cijfers
Midden in de gepolariseerde asieldiscussie organiseert de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo een goed gesprek over feiten en cijfers rond migratie. We luisteren naar asielzoekers en mensen die gevlucht zijn en inmiddels in Nederland wonen. We hebben oor voor de zorgen en vragen van de gewone mensen in onze gemeente. We gaan uit van de feiten. We hebben enkele medewerkers van Laborijn uitgenodigd (met een Syrische achtergrond), die o.a. naast hun eigen verhaal ook vertellen wat zij dagelijks doen aan de inburgering.

Cijfers voor de gemeente Aalten
De gemeente Aalten moet rond de 200 asielzoekers gaan opvangen; we hebben binnenkort 220 Oekraïners in onze gemeente. Per jaar huisvesten we zo’n 30 statushouders. We hebben een achterstand van 38 nu, eind dit jaar vermoedelijk 13-19 personen. Hoe gaan we dat met elkaar fixen. Daar gaat deze avond over. Crisis en ophef of niet: hoe organiseren we als samenleving de opvang van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld of armoede.

Syrische tenor en operazanger te gast
We praten niet alleen, maar hebben een uniek optreden geboekt. Speciale gast is de Syrische operazanger en tenor Awn Maarof. Samen met pianist Matthijs Stronks zingt hij enkele nummers en beantwoordt vragen uit het publiek over zijn achtergrond, zijn dromen en zijn huidig verblijf in een asielzoekerscentrum in Nederland. Op de speellijst staan bekende nummers als “I did it my way” (in Engels en Arabisch), O sole mio, Cielito Lindo (folksong uit Mexico).

Toegang gratis
De Progressieve Partij wil graag dat zoveel mogelijk mensen komen meepraten en meeluisteren. Daarom is de toegang tot deze avond gratis. Een gift, voor wie wat missen kan, mag natuurlijk wel. Graag zelfs. Het goede gesprek, de informatie en de prachtige operamuziek, met een vleugje Syrische invloed, vindt plaats op woensdag 16 oktober 2024 om 20.00 uur in het boekencafé van de Koppelkerk, Koppelstraat 35 te Bredevoort. (max. 50 plaatsen)


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *